SILC Academy

Кορυφαίες καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στη Γαλλία

🌐︎ Read this blog in:
English  |  Italian  |  Spanish  |  French
Οι 10 κορυφαίες καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στη Γαλλία

Πού είναι οι καλύτερες καλοκαιρινές κατασκηνώσεις φέτος; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πιο περίπλοκη από ό,τι φαντάζεστε. Ωστόσο, υπάρχουν 2 χώρες στην Ευρώπη που οι γονείς επιλέγουν συχνά όταν πρόκειται για καλοκαιρινές κατασκηνώσεις – η Ελβετία και η Γαλλία. Σε αυτήν την αποκλειστική λίστα, οι ανώτεροι ειδικοί μας έχουν εμβαθύνει στο διαδίκτυο και τις γνώσεις μας για να διασφαλίσουν ότι σας παραδώσαμε μια χρήσιμη λίστα για εσάς ως γονείς με καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στη Γαλλία. Δείτε τα όλα και απολαύστε την περιπέτεια!

SILC Creative & Entrepreneurial Summer Camp
Ένα δημιουργικό ταξίδι αυτοανακάλυψης και αυτοέκφρασης είναι αυτό που προσφέρει η συγκεκριμένη κατασκήνωση. Φωλιασμένη στην ειδυλλιακή πρωτεύουσα του κόσμου του κινηματογράφου – στις Κάννες, που βρίσκεται σε μια όμορφη περιοχή της Γαλλικής Ριβιέρας στη Νότια Γαλλία, το SILC Creative & Entrepreneurial Summer Camp επιτρέπει στους μαθητές να ανακαλύψουν πού βρίσκεται το πάθος τους και διδάσκει πώς να μετατρέψουν τη δημιουργικότητά τους σε ιδέες στην πραγματικότητα, ενώ επικοινωνούν το όραμά τους με ισχυρούς τρόπους.

Μια άλλη άγκυρα αυτής της καλοκαιρινής κατασκήνωσης είναι η επιχειρηματικότητα, όπου οι μαθητές αποκτούν πρακτική εμπειρία σε μια σειρά θεμάτων που κυμαίνονται από την εκπαίδευση στα μέσα ενημέρωσης, το branding, την αφήγηση ιστοριών έως τη δημιουργία ιστοτόπων. Η εκπαιδευτική ιδέα που βρίσκεται στον πυρήνα της κατασκήνωσης βασίζεται στη μάθηση με τη συμμετοχή σε διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως το σχέδιο, η δημιουργία ταινιών, η κολύμβηση με αναπνευστήρα, οι εκδρομές, το canyoning, η συνέντευξη από CEO και πολλά άλλα.

Μέσα σε αυτές τις δύο θεαματικές εβδομάδες, οι μαθητές εργάζονται στα προσωπικά, δημιουργικά και επιχειρηματικά έργα τους μαζί με προσαρμοσμένη και εξατομικευμένη καθοδήγηση από ειδικούς και δημιουργικούς εγκεφάλους. Αυτή η κατασκήνωση είναι ένα αναμνηστικό από το καλοκαίρι και ένα χρήσιμο εργαλείο για την ενίσχυση των portfolio, των βιογραφικών σημειωμάτων και των αιτήσεων σε κολέγια των μαθητών.

Sea & Island Adventure Camp
Αυτή η μοναδική απόδραση συνδυάζεται με την εξερεύνηση, το δέσιμο και την ηγεσία για να προσφέρει στους μαθητές μια εμπειρία ζωής, καθώς ξεκινούν ένα ταξίδι 2 εβδομάδων πλέοντας γύρω από την ακτή της Κορσικής με μια μικρή ομάδα ομοϊδεατών νέων σε μοντέρνα γιοτ 45 ποδιών.

Το επίκεντρο του προγράμματος είναι το πλήθος των δραστηριοτήτων – που λαμβάνουν χώρα στα βουνά, στην ακτή και στη θάλασσα. Η ιστιοπλοΐα γίνεται από τους έμπειρους καπετάνιους και πλήρωμα, με τη βοήθεια φυσικά των παιδιών. Οι μαθητές θα αναπτύξουν βασικές ηγετικές δεξιότητες όπως ο καθορισμός στόχων, η διαχείριση χρόνου, η βελτιστοποίηση και η επίλυση συγκρούσεων μέσα από συναρπαστικές δραστηριότητες, όπως το coasteering, η ιστιοσανίδα, η αναρρίχηση, το καγιάκ και η ιππασία, και αυτά για να αναφέρουμε μόνο μερικές.

Η κατασκήνωση λειτουργεί σε πολύ μικρές ομάδες ανά σκάφος, γεγονός που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να δημιουργήσουν φιλίες για να διαρκέσουν μια ζωή, ενώ μειώνει την πιθανότητα λοιμώξεων από τον Covid σχεδόν στο μηδέν.

Schedule a Consultation

Choosing the perfect summer camp for your child can be challenging, let us help!

Megève International Language Camps
Το Megève ILC είναι μια γλωσσική κατασκήνωση που επικεντρώνεται στην εκμάθηση αγγλικών και γαλλικών που βρίσκεται στην Haute-Savoie, στην καρδιά των αλπικών βουνών. Το Megeve ILC προσφέρει πολλά καλοκαιρινά προγράμματα σε μαθητές ηλικίας 7 έως 17 ετών από διαφορετικές χώρες. Υπάρχουν τρία διαφορετικά προγράμματα για να διαλέξετε: Fun (6-9 ετών), Adrenaline (10-13 ετών) και Mont-Blanc (14-17 ετών) στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε για 1 έως 5 εβδομάδες ως ημερήσια κατασκήνωση ή με διαμονή. Οι μαθητές συμμετέχουν σε 15 ώρες γλωσσικών μαθημάτων την εβδομάδα, που παραδίδονται από επαγγελματίες καθηγητές σε ομάδες των 8 μαθητών το πολύ.

TASIS Les Tapies Summer Camp
Η καλοκαιρινή κατασκήνωση βρίσκεται στη Βόρεια Προβηγκία στη νότια Γαλλία, στο μικρό, γραφικό χωριό Le Tapi του 17ου αιώνα. Η κατασκήνωση εστιάζει έντονα στη δημιουργικότητα και τις καλές τέχνες και ενθαρρύνει την ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων μεταξύ των πολυπολιτισμικών κατασκηνωτών γυμνασίου και λυκείου. Το κύριο πρόγραμμα που επικεντρώνεται στις τέχνες συμπληρώνεται με μαθήματα επιλογής, αθλήματα, εκδρομές και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου όπως πεζοπορία, κολύμπι, παιχνίδια ή μπάρμπεκιου. Το πρόγραμμα διαρκεί 3 εβδομάδες και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών.

Best summer camps France

Active Travel Camp
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Active Travel Camp είναι διακοπές 3 εβδομάδων για παιδιά 11-16 ετών με δραστηριότητες στα βουνά, τα ποτάμια και τις θάλασσες της Γαλλίας. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν περπάτημα στον παγετώνα και ορεινή ποδηλασία στις Άλπεις, κατάβαση φαραγγιών, κανό και ιστιοπλοΐα στη Μεσόγειο. Υπάρχουν, επίσης, συμπληρωματικά τμήματα του προγράμματος σπουδών και μαθήματα αγγλικής γλώσσας με πρόσθετη χρέωση. Υπάρχουν έως 50 συμμετέχοντες ανά καλοκαιρινή περίοδο.

Ecole des Roches Language Camp
Το Roche School βρίσκεται λίγο περισσότερο από 100 χλμ. από το Παρίσι και καλωσορίζει παιδιά και εφήβους για καλοκαιρινά και χειμερινά μαθήματα. Προσφέρει άκρως ακαδημαϊκή προετοιμασία γαλλικής γλώσσας από καταρτισμένους, ντόπιους δασκάλους, που συνοδεύουν τα παιδιά σε εξωσχολικές δραστηριότητες και εκδρομές. Οι κατασκηνωτές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του προγράμματος Summer Holidays & French (7-18 ετών) ή του French & Tennis (12-18 ετών), που διαρκούν και τα δύο για 2 ή περισσότερες εβδομάδες.

Best summer camps France

Lines Valbonne Summer Camp
Η Lines Valbonne διοργανώνει καλοκαιρινές κατασκηνώσεις γαλλικών με αρκετά υψηλή ένταση μαθημάτων, 32 την εβδομάδα. Επιπλέον, οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε αθλήματα όπως κολύμπι και τένις, εκδηλώσεις στο campus όπως μπόουλινγκ, κουίζ και διαγωνισμούς, κοινές προβολές ταινιών ή βραδιά καραόκε ή να πάνε εκδρομές σε κοντινές πόλεις. Η Lines Valbonne καλωσορίζει κατασκηνωτές ηλικίας 10-15 ετών και προσφέρει άνετες κατοικίες ξεχωριστές για αγόρια και κορίτσια καθώς και 24ωρη ασφάλεια.

Centre International d’Antibes Summer Camps
Το Centre International d’Antibes είναι ένα καθιερωμένο σχολείο ξένων γλωσσών που διοργανώνει καλοκαιρινές κατασκηνώσεις σε διάφορες τοποθεσίες, όπως το Biarritz, Nice και Megeve. Κάθε τοποθεσία προσφέρει ελαφρώς διαφορετικά προγράμματα που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές ανάλογα με την ηλικία τους. Μπορούν να φιλοξενηθούν στα campus ή σε οικογένειες υποδοχής. Τα πρωινά αφιερώνονται σε μαθήματα γαλλικής γλώσσας, ενώ τα απογεύματα είναι αφιερωμένα στον αθλητισμό και το βράδυ σε αγώνες, παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις. Οι μαθητές συμμετέχουν, επίσης, σε περιστασιακές εκδρομές.

Best language camps France

Village Camps Ardèche
Η καλοκαιρινή κατασκήνωση Village Camps βρίσκεται στο διαμέρισμα Ardèche στη νότια Γαλλία, στην όχθη του ομώνυμου ποταμού, που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και καθαρά ορεινά ποτάμια. Η κατασκήνωση είναι σε σταθερό μέρος με σκηνές που προσφέρει σε παιδιά και εφήβους άνετα, καλά επιπλωμένα καταλύματα και ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται σε υπαίθριες και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, μαθήματα γαλλικής γλώσσας, αθλήματα και εκδρομές στα κοντινά αξιοθέατα. Στo campus οι μαθητές μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, πινγκ-πονγκ, βόλεϊ, μπάντμιντον και να κάνουν κολύμπι ή καγιάκ.

VSF Summer Camps
Οι κατασκηνώσεις VSF βοηθούν τους μαθητές να μάθουν τα πάντα για τη Γαλλία, τον πολιτισμό και τις συνήθειές της, την κουζίνα και τη γλώσσα της. Λειτουργεί πλήρως στα γαλλικά και οι μαθητές πρέπει να έχουν εκτεθεί τουλάχιστον 2 χρόνια στη γαλλική κουλτούρα πριν από την παρακολούθηση. Υποδέχονται μαθητές από 6 ετών έως 17 ετών. Επιπλέον, το VSF τους δίνει την ευκαιρία να επιλέξουν αν θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα στην παραλία, στο βουνό ή στην ύπαιθρο.